המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים (ל- 2-3 מנות)
2-3 קישואים בינוניים
1 תפוח אדמה
1 בצל קטן
1 שם שום
1 כף חמאה
4 כפות שמנת לבישול
3 כוסות ציר ירקות (ניתן להחליף במים)
מלח, פלפל לפי הטעם
1 תפוח אדמה
1 בצל קטן
1 שם שום
1 כף חמאה
4 כפות שמנת לבישול
3 כוסות ציר ירקות (ניתן להחליף במים)
מלח, פלפל לפי הטעם
אופן הכנה
מגרדים את הקישואים במגרדת גסה וחותכים את תפוח האדמה לקוביות. פורסים בצל לקוביות קטנות ומועכים את שן השום. מחממים חמאה בסיר על אש קטנה ומטגנים את הבצל והשום במשך 5-6 דקות. מוסיפים לסיר את קוביות תפוח האדמה ואת ציר הירקות או המים, מקטינים את האש ומבשלים עד שתפוח האדמה מתרכך. מפלפלים וממליחים לפי הטעם. מעבירים לסיר שני שליש מהקישואים ומבשלים במשך 5 דקות נוספות. מוסיפים את השמנת ומרסקים באמצעות בלנדר ידני או טוחנים במעבד מזון. מחזירים לסיר, מוסיפים את הקישואים הנותרים ומבשלים במשך 2-3 דקות נוספות.