המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
מרכיבים
כף שמן זית
1 גזר גדול
1 בצל
1 ליטר ציר ירקות או מרק עוף
1/2 ק"ג עגבניות טריות או חצי קופסת עגבניות מרוסקות משומרות
1 כף רסק עגבניות
100 גרם אפונה מוקפאת
100 גרם שעועית ירוקה מוקפאת
250 גרם טורטליני מוכנים
מלח ופלפל לפי הטעם
להגשה: 2 כפות גבינה צהובה מגורדת
אופן הכנה
לחתוך את הבצל והגזר לקוביות קטנות. לחמם את שמן הזית בסיר ולטגן את הירקות במשך כ- 5-7 דקות או עד להתרככות. אם משתמשים בעגבניות טריות, יש לחלוט אותם במים רותחים, לקלף ולחתוך לקוביות קטנות. להוסיף לסיר את רסק העגבניות ולטגן תוך כדי ערבוב כ- 30 שניות. להוסיף את העגבניות הטריות או המשומרות , ציר ירקות (ניתן להחליף במים), מלח ופלפל. לערבב היטב, להביא לרתיחה, לכסות את הסיר ולהקטין את האש. לבשל במהלך 10 דקות. להוסיף את האפונה והגזר ולבשל 5 דקות נוספות. להוסיף את הטורטליני, להביא את המרק לרתיחה ולבשל עד שהם צפים ורכים. להגיש חם עם גבינה מגורדת למעלה.