המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן
רכיבים:
0.5 כוס סוכר
0.5 כוס מים פושרים
450 גרם תותים
2 כפות מיץ לימון
יש להשתמש בתבנית מרובעת שטוחה יחסית בנפח 2 ליטרים.
אופן הכנה:
מערבלים בבלנדר מים וסוכר עד להמסה מלאה של הסוכר. מנקים תותים וחותכים כל תות ל-4 חלקים. מכניסים לבלנדר, מוסיפים מיץ לימון ומערבלים עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים את התערובת לתבנית, מכסים ושמים במקפיא ל-1.5 - 2 שעות. התערובת צריכה להתקרר אך לא להיות קפואה לגמרי.
מוציאים את התבנית מהמקפיא, מערבבים היטב, מכסים שוב ומכניסים למקפיא ל-5 שעות או למשך הלילה. מוציאים את התבנית מהמקפיא, משאירים בטמפרטורת החדר ל-10 דקות ומקציפים את תערובת התותים באמצעות מזלג כדי שתהיה אוורירית. על מנת לקצר את התהליך, ניתן בשלב האחרון להעביר את התערובת למעבד מזון ולהפעיל אותו לסירוגין (פולסים) 5-10 פעמים.