המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'
רכיבים
חצי קופסה עד קופסה של חלב מרוכז ממותק (הכוונה לקופסאות שימורים במשקל 400 גרם)
1 קופסה שמנת להקצפה (32% שומן ויותר)
300 גרם מחית פסיפלורה (כ- 10 פירות)
הוראות הכנה
מכינים מחית פסיפלורה: מוציאים את תוכן הפרי באמצעות כף, מעבירים דרך נפה גסה כדי להיפתר מהגרעינים ומעבדים במעבד מזון או בבלנדר למחית חלקה. אפשר להחזיר למחית שמתקבלת כף אחת מהגרעינים לקישוט. מערבבים עם חלב מרוכז ממותק. אם אתם אוהבים גלידה מתוקה מאוד – תוסיפו את כל תכולת הקופסה, ואפשר כמובן להוסיף פחות. שמים את הקערה במקפיא למשך 30 דקות. בזמן זה מקציפים את השמנת עד לקבלת קצפת יציבה. מוציאים את הקערה, מערבבים היטב את תוכנה ומעבירים לקערה עם הקצפת. ממשיכים לערבל עד שמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה. מעבירים לקופסה רחבה כך שעובי שכבת התערובת לא יעלה על 3 ס"מ ומעבירים למקפיא למשך שעתיים-שלוש.
טיפים: לא מומלץ לשמור גלידה זו במקפיא לאורך זמן מפני שעלולים להיווצר בה גושי קרח. ניתן להחליף את הפסיפלורה בפרי אחר.