עוגיות שכיף להכין ביחד עם הילדים. אם רוצים לאפות עוגיות דיאטטיות יותר, ניתן להחליף מחצית מכמות החמאה במחית תפוחי עץ משומרת.

המתכון והתמונה באדיבות סוניה שוורצמן

רכיבים (ל-48 עוגיות):

200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר חום
0.5 כוס סוכר לבן
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
1.5 כוס קמח
1 כפית סודה לשתייה
1 כפית קינמון טחון
קורט מלח
3 כוסות פתיתי קוואקר
ניתן להוסיף 1 כוס צימוקים או 1 כוס אגוזי מלך

אופן הכנה:

מחממים את התנור ל-175 מעלות.
בקערה גדולה מערבלים חמאה עם סוכר עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים ביצים בזו אחר זו, מוסיפים תמצית וניל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח, מלח, קינמון וסודה ומערבבים שוב. מוסיפים את שאר הרכיבים, ומערבבים היטב.

מכסים תבנית בנייר אפייה. מניחים תלוליות בצק בעזרת כף במרחק של כ-3 סנטימטרים זה מזה. אופים במשך 10-12 דקות או עד שהעוגיות ישחימו. מצננים על רשת. שומרים בכלי סגור היטב.
 


טבוריתון הינו מגזין אינטרנטי בנושאי הריון, לידה וגידול תינוקות וילדים ונושאים בריאותיים שונים כגון דם טבורי.

שותפים עסקים    
המרכז הרפואי שיבא   לוגו אתר יולדת לוגו אתר וובקלאב