המתכון והתמונה באדיבות ילנה איזקוביץ'
רכיבים ל- 20 עוגיות
100 גרם קוואקר
50 גרם קמח שיפון מלא
100 גרם אגוזים
80 גרם סוכר חום
40 מ"ל שמן אגוזים (ניתן להחליף בשמן אחר)
40 גרם דבש
גרידה ומיץ מ- 1/2 לימון
גרידה ומיץ מ- 1/2 תפוז
1/4 כפית סודה
קמצוץ מלח
אופן הכנה
טוחנים את הקוואקר דק במטחנת קפה, במעבד מזון או בבלנדר.
קוצצים גס את האגוזים (ניתן לקלות אותם קלות).
מערבבים בקערה קמח, קוואקר טחון, סוכר, סודה ומלח.
מערבבים בקערה נוספת שמן, דבש, מיץ וגרידה של תפוז ולימון.
מוסיפים את התערובת הנוזלית לתערובת הקמח ומערבבים היטב עד לקבלת בצק אחיד.
מחלקים את הבצק לכדורים (ככף בצק לכל כדור).
מניחים על מגש מכוסה בנייר אפייה ומשטחים באמצעות מזלג.
אופים בחום של 200 מעלות במשך 10-12 דקות. בסוף האפייה העוגיות צריכות עדיין להישאר רכות, אבל לשמור היטב על צורתן בניסיון להרימן מהמגש.
מורידים את העוגיות מהמגש ומקררים על רשת.
טיפ: אם אתם מעדיפים עוגיות קשות ופריכות יותר, אל תוסיפו סודה ואפו 14 דקות.