עמוד 1 מתוך 2
עיצוב חדר הילדים עשוי להיות אתגר לא קטן, בהתחשב בעובדה כי אנו מעצבים חדר לאדם הגדל ומתפתח במהירות, אשר אינו יכול להגיד מה הוא אוהב ומה לא. פנינו למומחים וקיבלנו מהם המלצות חשובות שיעזרו לכם לתכנן את החדר הטוב ביותר עבור החבר החדש במשפחה. תמונה באדיבות יחסי ציבור
מרגע הלידה ועד שהילד גדל ועוזב את הבית, החדר הפרטי משמש כממלכה הפרטית שלו, חלק מהותי ביצירת הביטחון העצמי שלו. אך בעוד שעיצוב החדר למתבגרים נתון ברובו הגדול לטעמם האישי, בעודם תינוקות קטנים נדרשים ההורים לעצב עבורם את החדר בו יגדלו ויתפתחו.
כיצד לתכנן ולעצב נכון את חדר עבור מי שאינו יכול לומר אילו צבעים הוא אוהב והיכן הוא רוצה שכל פריט יונח? זהו אתגר לא קטן שאסור להקל בו ראש, שכן למראה החדר יש השפעה על התינוק והילד ובהכרח גם על גדילתו.
העיצוב מתחיל עם שאלותהמעצבת אלישבע צור אומרת, כי בשלב הראשון יש לעשות מספר בירורים. "ראשית, יש לבדוק את צרכיו של הילד. בן כמה הוא, האם זהו בן או בת, ואם הוא כבר גדול יחסית, אילו תחביבים יש לו והאם יש לו העדפות לצבעוניות מסוימת". ילד בן שנתיים, למשל, זקוק להרבה מרחב תנועה בחדר ולכן מומלץ לרהט את חדרו במיטה, ארון, שידת אחסון ושולחן קטן למשחק
בהמשך, יש לבדוק את הנתונים הפיזיים של החדר, כולל מיקום הפתחים. על בסיס נתונים אלו יש להחליט היכן למקם את המיטה, פינת ההחתלה אם ישנה, שולחן הכתיבה (אם הילד כבר גדול) והארונות כמובן, כך שהנגישות אליהם תהיה נוחה ובטיחותית.